Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Varna mobilnost za najmlajše in mladostnike

4PD in 5xSTOP je kul

NAJMLAJŠI:

Za boljšo in varno prometno prihodnost v občini Gorišnica smo 3. oktobra začeli z izvajanjem delavnic na tamkajšnji OŠ Gorišnica. Najprej so bili na vrsti najmlajši učenci od 1. do 3. razreda, za katere smo pripravili aktivnost 4 prometna deteljica. In kaj je bilo učencem najbolj všeč? Zmagovalec je prometni poligon, kjer so se otroci preizkusili kot vozniki in pešci, s čimer si v varnem okolju ponovili, utrdili in se naučili vedenja na cesti.

MLADOSTNIKI:

Na OŠ Zadobrova smo izvedli delavnico 5xSTOP je kul, na kateri učenci aktivno iščejo rešitve, ki sledijo ciljem Vizije NIČ. V manjših skupinah so učenci izračunali svojo naletno težo, razpravljali o problematiki reakcijskega časa, se pogovorili o problematiki alkohola in imeli priložnost preizkusiti t.i. pijana očala. Po delu v razredih pa so vsi skupaj prisluhnil predavanju Kaje in zgodbi iz življenja Pie, ki je v prometni nesreči leta 2017 izgubila mlajšo sestro.


Oglejte si več o naših programih za OŠ:

Prispevajte svoj delež k uresničevanju Vizije NIČ. Vsak od nas šteje.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.