Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Vilko zasijal na potepu na OŠ Martina Krpana

Vilko_OŠ Martina Krpana_26092022 (6)

V petek, 23. 9. 2022, smo se na delavnici 4 prometna deteljica družili z učenci 3. razredov na OŠ Martina Krpana, danes pa smo vse učence 3. VIO presenetili z igrano predstavo Vilko zasije na potepu. Vilko je otroke je popeljal je skozi Malo mesto in skupaj z njim so se učili o varnosti v prometu.

Ob koncu so vsi prejeli Vilkota tudi v obliki pobarvanke s posvetilom.

Program sofinancira Agencija za varnost prometa.


Predstava Vilko zasije na potepu je primerna za otroke 3-8 let. Več o naših predstavah si lahko ogledate tukaj:

Prispevajte svoj delež k uresničevanju Vizije NIČ. Vsak od nas šteje.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.