Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Da prijazna bodo jutra, da bo varen vsak nov dan

4PD_Oš Martina Krpana_23092022 (8)

Učenci OŠ Martina Krpana v Ljubljani so danes spoznali vsebine iz naše delavnice 4 prometna deteljica. Vas zanima, kaj so učenci počeli?

  • spoznali so obvezno opremo kolesa in pravilno uporabo čelade,
  • prisluhnili prometni zgodbi in zvokom iz prometa,
  • spoznali pravilno uporabo varnostnega pasu in se sami preizkusili v pripenjanju,
  • vozili in hodili so po prometnem poligonu,
  • za popestritev in sprostitev pa so se igrali prometno tombolo oz. prombolo

Ob koncu delavnice 4PD se združimo vsi skupaj in zapojemo pesem Adija Smolarja – Na cesti nikdar nisi sam, ki ji lahko tudi sami prisluhnete:

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.