Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Voziš trajnostno? Voziš varno?

Mladi zmaji_ETM_20092022 (8)

Dogodek Voziš trajnostno? Voziš varno? skupaj z Mladimi zmaji v okviru stalnega terena mobilnega mladinskega centra Ljuba in Drago

Včeraj smo na dogodku sodelovali z našo delavnico 5xSTOP je kul, ki je namenjena mladim od 12. do 19. leta starosti. Pogovarjali smo se o pasteh ‘multitaskanja’ v prometu in kako to vpliva na naš reakcijski čas, ki ga bomo tudi izmerili s posebnimi ravnili. Preverili smo, zakaj je uporaba varnostnega pasu ključnega pomena za zmanjševanja posledic v primeru prometnih nesreč. Ob tem smo si pomagali s posebnimi tehtnicami za predstavitev naletnih tež. Osvetlili smo problematiko vplica alkohola in drog na vidno zaznavo v prometu s posebnimi t.i. ‘pijanimi očali’, s katerimi so se mladi preizkusili pri vožnji z našimi gokarti.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.