Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Danes v programu zv0zi sodelovalo preko 600 dijakov Šolskega centra Krško-Sevnica

zv0zi_ŠC Krško_19092022 (13)

Iskrena hvala Mestni občini Krško za zdaj že tradicionalno povabilo k sodelovanju v sklopu #EvropskegaTednaMobilnosti v ŠC Krško-Sevnica, kjer skozi program zv0zi spodbujamo mladostnike k oblikovanju pozitivnega odnosa do varne mobilnosti.

Danes so dijaki ŠC Krško-Sevnica prisluhnili predavanju Roberta Štabe, osebno zgodbo pa je z njimi delila Pia Golob, ki jo je pred leti huda prometna nesreča za vedno zaznamovala.

Dijake zaključnih letnikov je čakal še praktični del, kjer so med drugim preverili, zakaj je uporaba varnostnega pasu ključnega pomena za zmanjševanja posledic v primeru prometnih nesreč. Ob tem so si pomagali s posebnimi tehtnicami za predstavitev naletnih tež ter osvetlili problematiko vpliva alkohola in drog na vidno zaznavo v prometu s posebnimi t.i. ‘pijanimi očali’, s katerimi so se preizkusili pri vožnji z našimi gokarti.


Tudi vas zanima naš program #zv0zi za višje razrede osnovnih šol in srednje šole?

Prispevajte svoj delež k uresničevanju Vizije NIČ. Vsak od nas šteje.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.