Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Varno na poti z gasilci, reševalci, policisti in Zavodom Varna pot

Supernova Rudnik Varno na poti_09092022 (27)

Danes smo že tradicionalno pristoni na dogodku za otroke, ki se s septembrom ponovno vračajo na šolske poti. V Supernovi Ljubljana Rudnik je med 9.00 in 13.00 potekal dogodek Varno na poti, kjer so nas obiskali otroci iz okolišlih vrtcev. Preizkusili so prometni poligon, se učili o obvezni opremi kolesa in o uporabi čelade, ki je del obvezne opreme, preverili, ali se znajo pravilno pripeti na otroškem varnostnem sedežu in bili kreativni v ustvarjalnem kotičku.

Za vse ostale obiskovalce nakupovalnega centra smo pripravili kotičke, kjer so lahko preizkusili prav posebne tehtnice, ki izračunajo naletno težo pri različnih hitrostih in preizkusili “pijana očala” in se prepričali, zakaj je pomembno, da imamo za volanom vedno 0,0 #cistanulacistavest

Utrinki iz našega Parka Varne mobilnosti:

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.