Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Vsakoletno uspešno sodelovanje z OŠ Antona MArtina Slomška Vrhnika

5x STOP je kul_OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika 06092022 (13)

S polno paro smo zakorakali v novo šolsko leto. Tudi letos sodelujemo z OŠ Antona Martina Slomška na Vrhniki, kjer smo v torek, 6 septembra, v 9. razredih izvedli delavnico 5x STOP je kul. Z učenci oblikujemo pozitiven odnos do prometne varnosti, ob koncu delavnice pa so prisluhnili zgodbi žrtve prometne nesreče Pia Golob.

V sredo, 7. septembra, smo nadaljevali z delavnicami Ju3 na cesti, kjer so se učenci 4. razredov tekom delavnice učili o prometnih znakih in pravilih, spoznali s pravilno uporabo čelade in varnostnega pasu, izkusili različne prometne situacije in odigrali prometni activity, ozavestili, da je v prometu vedno potrebno biti previden.

Odzivi učencev so bili odlični zato še enkrat hvala OŠ Antona Martina Slomška za sodelovanje!

Vas zanima več o naših preventivnih programih?

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.