Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Na območju Cerkelj na Gorenjskem umrl kolesar, ki je trčil s kombijem

PN 07092022

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Na območju Cerkelj na Gorenjskem je v nesreči umrl kolesar, ki je iz stranske ulice zapeljal na glavno cesto, pri tem pa trčil s kombijem. Gre za letošnjo 14. smrtno žrtev na gorenjskih cestah.

Kot so sporočili s PU Kranj, se je nesreča zgodila danes ob 13.20. Umrl je odrasel moški, ki je uporabljal električno kolo. Kot so ugotovili policisti, je bila krivda na njegovi strani. 

To je letošnja 14. smrtna žrtev na gorenjskih cestah. Štirje udeleženci so v štirih nesrečah umrli na območju Škofje Loke z okolico. V še treh drugih nesrečah, ki so se zgodile na območju gorenjske avtoceste, je umrlo pet udeležencev. Na območju Kranja z okolico in na Bledu so (vključno z današnjim) umrli trije kolesarji, v Kranjski Gori je umrla peška, en udeleženec pa je umrl na glavni cesti v Podtaboru po prevračanju vozila. 

Policisti ob tem opozarjajo in pozivajo k upoštevanju prometnih pravil in varnim dejanjem v prometu. “Največ k prometni varnosti lahko prispeva vsak udeleženec sam. Vozimo defenzivno, s prilagojeno hitrostjo znotraj omejitev hitrosti, na križiščih upoštevajmo pravila o prednosti, opazujmo promet ter okolico in se prilagajajmo stanju, situacijam v prometu in prometni infrastrukturi,” so poudarili.”

Vir.

l

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.