Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Motorist med prehitevanjem trčil v avtobus in na kraju nesreče umrl

F69F2DE0-1507-499E-9EC9-DC1D495A36BA

Policija poroča:

“2. 9. 2022 ob 9.30 se je na regionalni cesti Gorenja vas – Trebija zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla.

62-letni voznik motornega kolesa je vozil iz smeri Gorenje vasi proti Trebiji. V desnem nepreglednem ovinku je začel prehitevati osebni avtomobil, ki ga je vozil 30-letni voznik. Med prehitevanjem je iz nasprotne smeri pripeljal 45-letni voznik avtobusa. Voznik motornega kolesa je trčil v levi prednji bočni del osebnega avtomobila, ki ga je prehiteval, nato pa izgubil oblast nad vozilom in trčil v prednji del avtobusa. Po trčenju je voznika motornega kolesa odbilo izven vozišča čez zaščitno ograjo, kjer je padel na rečno obrežje reke Poljanske Sore. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl.”

Vir.

l

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.