Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Kako poskrbeti za varno mobilnost v vrtcih in šolah v oddaji Panorama

panorama_29082022

Pred vrati je novo šolsko leto. Za skoraj 21 000 prvošolk in prvošolcev pomeni tudi prve korake v svetu prometa. Kaj lahko storimo, da bo pot v šolo čim varnejša? V oddaji Panorama: črna kronika na TVSLO2 smo predstavili naše preventivno-izobraževalne programe varne mobilnosti za otroke in mladostnike in podali nekaj nasvetov ob začetku novega šolskega leta.

Policisti poleg ustaljenega policijskega nadzora nad udeleženci najavljajo tudi kontrolo kolesarskih izkaznic med otroci, ki na poti v in iz šole uporabljajo kolo.


Prelistajte brošuro z našimi programi:

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.