Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Korak več k uresničevanju Vizije NIČ na območju Ljubljane

MOL Wolt Glovo novicesvet24

Na področju varne mobilnosti je glede na množičnost deležnikov tudi veliko izzivov. Če odmislimo logistiko, oblike mobilnosti in se osredotočimo zgolj na varnost pa je poleg števila udeležencev pomemben tudi vidik infrastrukture, pravil, upravljanja, nadzora in nenazadnje obnašanja in ravnanja slehernega izmed nas. In prav mi, v vlogi pešca, kolesarja, voznika ali odgovornega v nekem sistemu zelo radi najdemo izgovore v: ”to se ne da”, “to ni skladno s trenutno zakonodajo”, “na to nimam vpliva” ipd.

Obstajajo pa tudi posamezniki, ki teh izgovorov ne sprejemajo in si želijo ustvariti pogoje in sistem, ki bo spoštljiv in varen, predvsem pa, ko bo izzivu, ki ga večina od nas pozna, kos.

In primer, ko se na izziv številnih od nas primerno odzovejo tisti odgovorni v podjetju in lokalni skupnosti, se najde tudi izviren predlog rešitve.

Hvala MO Ljubljana in podjetjema Glovo ter Wolt za korak izven obstoječih “okvirjev” in dodatnemu prispevku Vizije NIČ.

NOVINARSKA KONFERENCA na voljo za ogled tukaj.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.