Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pridobili smo nov status NVO v javnem interesu za področje prometne varnosti

MzI

Po 15 letih delovanja smo s strani Ministrstva za infrastrukturo pridobili status nevladne organizacije v javnem interesu na področju prometne varnosti.

V EU je v večini držav področje varne mobilnosti in njen razvoj zaupano ministrstvom za infrastrukturo, zaradi česar nam status t.i. “matičnega resorja” seveda pomeni veliko in ga razumemo kot priznanje za kvalitetno in vsebinsko delo na tem področju. Ne glede na dejstvo, da smo v ZN-Global Alliance of NGOs for Road Safety, ETSC, FEVR in drugih mednarodnih organizacija že vrsto let aktivno prepoznani partner smo z veseljem dočakali tudi dan uradno prepoznanega partnerstva tudi z Ministrstvom za infrastrukturo.

Na področju dela z mladimi, kjer imamo tak status že vrsto let s strani MIZŠ – Urada RS za mladino tako pridobivamo še en pomemben domači status.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.