Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Bodimo vzor mladim in soustvarimo srečne in nasmejane kolesarske poti – podpora preventivni akciji

kolesar

Spletni medij 24ur.com poroča: “Po vsej državi se bodo začele aktivnosti za večjo varnost kolesarjev, ki bodo trajale vse do 4. avgusta. V tem času bodo policisti z občinskimi redarji preverjali, ali kolesarji spoštujejo prometna pravila ter kako se do njih vedejo drugi udeleženci v prometu. Cilj akcije je zmanjšati število smrtnih žrtev in hudo poškodovanih kolesarjev.” Celotna novica na voljo tukaj.


Kolesarji sodijo med ranljivejše skupine v cestnem prometu. Po podatkih policije med njimi beležijo večje število poškodovanih kot tudi najpravičnejših nesreč. Pri tem želimo spomniti, da otroci skozi naše preventivno-izobraževalne delavnice 4 prometna deteljica, Ju3 na cesti ter šolske programe usposabljanja za kolesarske izpite pridobijo veliko znanj in veščin o pravilnem ravnanju, obnašanju in samozaščitni opremi.

Žal pa ugotavljamo, da starejši kolesarji nemalokrat nismo najboljši zgled ravno otrokom in s tem tudi drug drugim. Ko “bentimo” o kulturi vožnje in se hudujemo nad drugimi, ne pozabimo, da je vedno začetek pri nas samih. Več bo zglednega ravnanja, višja bo kultura in manj napak, objestnežev, nesreč in posledic. Prispevajmo svoj delež k uresničevanju Vizije NIČ. Vsak od nas šteje.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.