Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Dve nesreči s smrtnim izidom: vlak trčil v avto, tovornjak pa v skale

PN 26072022

Spletni medij 24ur.com poroča o dveh smrtnih prometnih nesrečah danes na naših cestah:

“Policisti PU Ljubljana obravnavajo dve nesreči s smrtnim izidom. Prva se je zgodila na prehodu čez progo pri Spodnji Dragi, trčila sta vlak in osebno vozilo. V drugi pa je voznik tovornjaka med Cerknico in Ložem trčil v skalno nabrežje. V obeh primerih sta voznika zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče.

Policisti na območju Policijske uprave Ljubljana obravnavajo dve prometni nesreči, v katerih sta voznika zaradi poškodb umrla.  

Prva se je zgodila nekaj pred deseto uro na prehodu čez železniško progo pri Spodnji Dragi. Trčila sta vlak in osebno vozilo, voznik slednjega je na kraju zaradi poškodb umrl. Železniška povezava med Ivančno Gorico in Višnjo Goro je zaradi ogleda in odpravljanja posledic zaprta, je sporočil predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic

V drugem primeru je nekaj pred 12. uro na cesti med Cerknico in Ložem voznik tovornega vozila s priklopnikom trčil v skalno nabrežje. Tudi on je zaradi hudih poškodb na kraju umrl. Prve ugotovitve kažejo, da je bil v nesreči udeležen sam, je še sporočil Tomaževic. Cesta Bloška Polica–Lož je zaradi ogleda in odpravljanja posledic zaprta.”

Vir.

l

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.