Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pod vplivom alkohola po avtocesti vozila v napačno smer

ne alkoholu

Spletni medij 24ur.com poroča:

Policisti so obravnavali 47-letno voznico osebnega avtomobila, ki je pod vplivom alkohola na izvozu Bizovik na avtocesto zapeljala v napačni smeri. Vožnjo je nadaljevala čez tunel Golovec ter naprej proti Grosuplju, policisti pa so jo uspeli ustaviti med tuneloma Debeli hrib in Mali vrh. Zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo, voznici pa so že odvzeli vozniško dovoljenje.

Več voznikov je v torek nekaj pred 22. uro zvečer policiste Policijske uprave Ljubljana opozorilo na osebno vozilo, ki je po avtocesti v smeri Grosuplja vozilo v napačno smer. 47-letna voznica osebnega vozila je na izvozu Bizovik na avtocesto zapeljala v napačni smeri in vožnjo nadaljevala čez tunel Golovec ter naprej proti Grosuplju.

Policisti so voznico uspeli ustaviti med tuneloma Debeli hrib in Mali vrh, v postopku pa so ugotovili, da je vozila pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je namreč pokazal rezultat 0,89 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Voznici so policisti odvzeli vozniško dovoljenje, odredili pa so tudi strokovni pregled. Zoper 47-letnico bodo na pristojno tožilstvo podali tudi kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.”

Vir.


Zakaj prihaja do takih nevarnih situacij v prometu? Kako alkohol vpliva na voznika ter njegove sposobnosti?

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.