Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči na primorski avtocesti umrl 68-letnik iz Logatca

PN 05072022

Spletni medij 24ur.com poroča:

“V prometni nesreči na primorski avtocesti pri uvozu za Postojno v smeri Ljubljane je umrl 68-letni moški iz Logatca, 70-letni sopotnik in 66-letna žena pokojnega pa sta bila poškodovana. Nesreča se je zgodila, ker je voznik zapeljal preblizu desnega roba avtoceste in trčil v odbojno ograjo.

Kot smo že poročali, se je včeraj na primorski avtocesti ob 18.34 zgodila prometna nesreča.

Danes so iz Policijske uprave Koper sporočili, da je osebni avtomobil znamke Toyota CHR s pripetim priklopnikom vozil 68-letni moški iz Logatca. Z avtomobilom je zapeljal preblizu desnega roba avtoceste in trčil v odbojno ograjo. Zaradi poškodb je na kraju nesreče umrl. 

V vozilu sta bila še 70-letni sopotnik, ki se je lažje telesno poškodoval in 66-letna žena pokojnega, ki so jo zaradi hudih telesnih poškodb s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. 

Zaradi ogleda in reševanja je bila avtocesta A1 v smeri Ljubljane zaprta do 21. ure, nastal je pet kilometrov dolg zastoj.”

Vir.

l

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.