Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči na gorenjski avtocesti umrli dve osebi

PN 01072022

Policija poroča:

“Na gorenjski avtocesti se je zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Po do zdaj znanih informacijah sta umrli dve osebi. Zaradi prometne nesreče je v obe smeri zaprta gorenjska avtocesta med priključkoma Brnik in Kranj vzhod. Urejen je obvoz.

“V dogodku na gorenjski avtocesti gre za prometno nesrečo s smrtnim izidom,” so sporočili s PU Kranj. Umrli sta dve osebi iz enega osebnega avtomobila, ki se je prevračal. Nesreča naj bi se zgodila okoli 2. ure zjutraj, ogled kraja pa še poteka. Več informacij o nesreči bodo policisti posredovali po zaključenem ogledu.

Zaradi prometne nesreče je v obe smeri zaprta gorenjska avtocesta med priključkoma Brnik in Kranj vzhod. “Predvideno je, da bo zaprta še dlje časa,” poroča Prometno-informacijski center. Promet je preusmerjen na glavno cesto Brnik – Kranj vzhod v obe smeri. V smeri proti Ljubljani naj se vozniki izključijo na Kranj vzhodu, v smeri Karavank pa na priključku za Brnik. “Vozniki naj spremljajo prometne informacije,” pozivajo na PU Kranj.

Zaradi nesreče nastajajo zastoji, in sicer na gorenjski avtocesti med Kranjem zahod in Kranjem vzhod proti Ljubljani, na izvozu Brnik iz smeri Ljubljane ter na cesti Kranj – Šenčur.”

Vir.

l

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.