Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Slovenske ceste terjajo življenje in hudo poškodovane

PN 28062022

Blejski policisti so obravnavali primer odraslega Slovenca, ki je zapeljal s kolesarske poti v potok in umrl. Po preiskavi so ugotovili, da je moški umrl zaradi nesreče. Vir.

Na območju Mačkovca pri Dvoru se je zgodila prometna nesreča, v kateri je bila huje poškodovana deklica. V drugi nesreči na avtocesti pri Karteljevem, v smeri proti Novemu mestu, pa so bile v nesreči lažje poškodovane tri osebe, med njimi otrok. Vir.

l

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.