Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Program Živimo Vizijo NIČ spoznava tudi Direkcija RS za infrastrukturo

Živimo Vizijo NIČ_DRSI 210662022 (6)

Iskrena hvala Mestni občini Ljubljana za gostoljubje, da ste nam omogočili izvedbo delavnic Živimo Vizijo NIČ za slušatelje iz Direkcije RS za infrastrukturo v prečudoviti Veliki sejni dvorani.

Ob pozdravnem nagovoru gostitelja župana g. Zorana Jankovića je sledila predstavitev Roberta Štaba, ki je predstavil program Živimo Vizijo NIČ. Iskrena hvala tudi dr. Petru Liparju, ki je strokovno predstavil Vizijo NIČ tudi skozi prizmo cestne infrastrukture.

Nič ni samoumevno, zato je prav, da spoštujemo svoje zdravje in življenje na vsakem koraku tako v profesionalnem kot tudi osebnem življenju. Prihod in odhod v službo, mobilnost na delovnem mestu, vrednote, moj prispevek k uresničevanju Vizije Nic je le nekaj tem iz delavnic, ki so potekale v prijetnem vzdušju v prečudoviti Veliki sejni dvorani Mestne hiše.

‘Moj prispevek k uresničevanju Vizije NIČ’ so zaposleni na koncu strnili:

  • temeljit razmislek nad svojim načinom vožnje, zgled ostalim udeležencem, zgled bližnjim
  • omogočiti vsebine varne mobilnosti “našim otrokom” že v vrtcih in šolah
  • razmislek o tem, da je za ceno varnosti nepomembno, če zamudiš minuto ali dve…
  • spremembe začeti pri sebi, spreminjati odnos do vožnje
  • neuporaba telefona med vožnjo
  • ideja o pomembnosti in krhkosti človeškega življenja, početi dobro in spoštljivo eno stvar na enkrat še posebej na cesti…

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.