Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Vinjen 30-letnik na prehodu za pešce trčil v 70-letno kolesarko, ki je na kraju umrla

PN 21062022

Spletni medij 24ur.com poroča:

V prestolnici se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrla kolesarka. Nesreča se je zgodila na Šmartinski cesti, ko je 30-letnik, voznik osebnega vozila, iz smeri Ljubljana Center vozil proti obvoznici in trčil v 70-letno kolesarko, ki je na kraju nesreče umrla. Zaradi nesreče je bil dalj časa zaprt en prometni pas proti obvoznici.

Nesreča se je zgodila nekaj po 9. uri zjutraj in po doslej znanih informacijah je voznik osebnega avtomobila na semaforiziranem prehodu za pešce trčil v kolesarko, ki se je v tistem trenutku pripeljala po prehodu za pešce. Kot je še dodal policijski inšpektor Borut Božič iz Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Ljubljana, naj bi voznik zapeljal v rdečo luč, pri tem je 70-letna kolesarka na kraju nesreče umrla. 

V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, in sicer je rezultat alkotesta pokazal 0,74 miligrama na liter alkohola v izdihanem zraku. Odrejen je bil še strokovni pregled, da se ugotovi dejanska količina alkohola v krvi.

Policija poziva očividce, naj za razjasnitev okoliščin nesreče pokličejo na najbližjo policijsko postajo oziroma na številko 113. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba.

Policija poziva k upoštevanju cestnoprometnih predpisov

Gre že za enajsto smrtno žrtev v Ljubljani letos, v lanskem letu so jih zabeležili sedem, je še sporočil Božič. Policija skuša z rednim nadzorom prometa zagotoviti varnost v prometu, vendar vseeno opozarja, da lahko za varnost največ storijo vsi udeleženci v prometu sami. Opozarja na nevarnost vožnje pod vplivom alkohola in pozornost pri najšibkejših udeležencih v prometu.

Vir.

l

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.