Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V soboto sta se na slovenskih cestah zgodili kar dve smrtni prometni nesreči

PN 18062022

Policija poroča:

“18. 6. 2022 ob 11.45 se je na avtocesti A2, izven naselja Podbrezje, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Do prometne nesreče je prišlo, ko je 36-letni voznik vozil osebni avtomobil po smernem vozišču namenjenemu vožnji v nasprotni smeri in čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno iz nasprotne smeri vozil 79-letni voznik. V vozilu slednjega je 74-letna sopotnica utrpela tako hude telesne poškodbe, da je umrla na kraju prometne nesreče. Voznika pa sta bila v nesreči hudo telesno poškodovana.” Vir.

“18. 6. 2022 ob 15.50 se je na avtocesti A 5, izven naselja Cerkvenjak, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Do prometne nesreče je prišlo, ko je 73-letni voznik vozil osebni avtomobil po avtocesti A5, iz smeri Lenarta proti Murski Soboti. V blagem levem ovinku pri izvozu Cerkvenjak je z vozilom zapeljal naravnost izven vozišča na zelenico, kjer je trčil v prometno signalizacijo. Vozilo se je večkrat prevrnilo. Voznik je v prometni nesreči utrpel tako hude telesne poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.” Vir.

l

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.