Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V soboto sta se na slovenskih cestah zgodili kar dve smrtni prometni nesreči

PN 18062022

Policija poroča:

“18. 6. 2022 ob 11.45 se je na avtocesti A2, izven naselja Podbrezje, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Do prometne nesreče je prišlo, ko je 36-letni voznik vozil osebni avtomobil po smernem vozišču namenjenemu vožnji v nasprotni smeri in čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno iz nasprotne smeri vozil 79-letni voznik. V vozilu slednjega je 74-letna sopotnica utrpela tako hude telesne poškodbe, da je umrla na kraju prometne nesreče. Voznika pa sta bila v nesreči hudo telesno poškodovana.” Vir.

“18. 6. 2022 ob 15.50 se je na avtocesti A 5, izven naselja Cerkvenjak, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Do prometne nesreče je prišlo, ko je 73-letni voznik vozil osebni avtomobil po avtocesti A5, iz smeri Lenarta proti Murski Soboti. V blagem levem ovinku pri izvozu Cerkvenjak je z vozilom zapeljal naravnost izven vozišča na zelenico, kjer je trčil v prometno signalizacijo. Vozilo se je večkrat prevrnilo. Voznik je v prometni nesreči utrpel tako hude telesne poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.” Vir.

l

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.