Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Varnost je predvsem vprašanje hitrosti in nadzora – pravi Prometni papež iz Dunaja

slika-29

Profesorja dr. Hermann Knoflacher strokovnjaki, ki se ukvarjamo z različnimi področji prometa z večine poznamo. Je brez dvoma vizionar, ki je nemalokrat zastopal interese, ki so bili praviloma nasprotni z največjimi javnomenjskimi interesi. Dandanes rezultate njegovega dela lahko spoštljivo pozdravljamo, Dunajčani (mesto z najvisjo kakovostjo zivljenja v EU) pa ga lahko tudi uživajo. Njegova nekoliko trša, a iskrena retorika urbanizma je okoljsko prijazna, zdravju posameznika blagodejna in ima velik upliv na stanje varne mobilnosti v urbanih okoljih.

V zanimivem intervjuju N1 Slovenija lahko nekoliko bolje spoznate njegov pogled… tudi na varnost… morebiti pravi izziv za naše odgovorne upravljalce varnosti, katerih odločitve nas žal dokazano umeščajo na rep drzav EU.

Pogumni koraki politike trajnostne in varne mobilnosti v Ljubljani, gledano iz perspektive povprečnega državljana, bodo ključ do višjega standarda naše mobilnosti v trenutku, ko bodo občine pričele s podobnimi ali celo boljšimi ukrepi. Rezultatov se bomo lahko veselili vsi in se zahvalili Martinu Krpanu, za njegove poti na Dunaj…

Vir: https://n1info.si/poglobljeno/prometni-papez-avtomobili-so-kot-virus