Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči na primorski avtocesti umrl 80-letnik

3CBCC51B-E12A-4BB1-9B8E-8AA9B4624244

Policija poroča:

“16. 6. 2022 ob 14. uri se je na avtocesti A1, pri naselju Lom, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba.
80-letni voznik je vozil osebni avtomobil po levem (prehitevalnem) prometnem pasu avtoceste A1, iz smeri Logatca proti Uncu v koloni vozil. Pri tem pa ni vozil na potrebni varnostni razdalji in je s sprednjo stranjo svojega vozila trčil v zadnjo stran osebnega avtomobila pred seboj, katerega je vozil 51-letni voznik. Po trku ga je odbilo v desno in je trčil še v kovinsko varnostno ograjo. Voznik med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu in se je v nesreči tako hudo telesno poškodoval, da je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana, kjer pa je ob 18.54 umrl.”

Vir.

l

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.