Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Mednarodni kongres Velo -City 2022

Velo-city 2022jpeg (1)

Mestna občina Ljublajna v času od 14.-17. junija gosti mednarodni kongres Velo City. V bogatem programu bodo številni zanimivi govorci in tematike predstavljali trajnostno in varno mobilnost v luči kolesarjenja, ki ima velik vpliv na zdravstveno, varnostno, okoljsko, kulturno, gospodarsko dejavnost celotne družbe in civilizacije. Spodbude, izmenjave dobrih praks, držav, mest, krajev, različnih organizacij je priložnost tovrstnih druženj, ki po dolgem času potekajo v živo. Izziv za organizatorje in vse udeležence.

V okviru programa so poleg infrastrukturnih, it novosti, okoljskih, zdravstvenih izpostavljeni tudi varnostni in izobraževalno-preventivni  vidiki, kjer se organizacije kot je Zavod Varna pot, Policija, AVP, obcinski SPVji, prepoznamo.

V okviru kongresa poteka tudi predstavitev iRAP programa, še posebej je izpostavljen CycleRAP, katerega program in namene je osredotočen na varnost površin namenjenih kolesarjem. Robert Štaba , ki je tudi član upravnega odbora EuroRAP je z nekdanjo EU komisarko za promet Violeto Bulc obiskal stojnico iRAP.