Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči med Gederovci in Rankovci umrl motorist

PN 09062022

Spletni medij 24ur.com poroča:

“S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da je v prometni nesreči umrl motorist. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja 29-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je pred naseljem Rankovci trčil v 44-letnega voznika motornega kolesa, ki mu je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri.

Policisti so bili danes okoli 16. ure obveščeni o prometni nesreči. Z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil so ugotovili, da se je 29-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Gederovec proti Murski Soboti. Zaradi nepravilnega prehitevanja je pred naseljem Rankovci trčil v voznika motornega kolesa, ki mu je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. 

Zdravnik je na kraju potrdil smrt 44-letnega voznika motornega kolesa. Kraj prometne nesreče sta si ogledala preiskovalni sodnik v prisotnosti okrožne državne tožilke. 

Zoper voznika osebnega avtomobila bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Letošnja druga smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah  

Pokojni udeleženec je letošnja druga smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah (druga v tem tednu). V enakem obdobju lanskega leta je bilo sedem smrtnih žrtev prometnih nesreč. Zato policisti vse udeležence v cestnem prometu ponovno pozivajo, naj vozijo previdno ter zbrano in hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti.  Posebna pozornost pa naj bo namenjena pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil.”

Vir.

l

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.