Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Prometna nesreča na cesti med Škofjo Loko in Železnikih usodna za kolesarja

59A90395-407C-4991-B814-3F44E8E34437

Spletni medij novice.svet24.si poroča:

“Ob približno 8. uri zjutraj se je na cesti med Škofjo Loko in Železnikih zgodila huda prometna nesreča, ki je vzela življenje kolesarja.

V nesreči sta bila udeležena voznica osebnega avtomobila in kolesar. Kot so pojasnili pri PU Kranj, je voznica prehitevala avtomobil pred seboj, ko sta se nasproti pripeljala kolesarja. Slednja sta ob manevru voznice med seboj trčila, pri čemer je eden od njiju padel, vanj pa je nato trčila še voznica avtomobila. Kolesar je bil na mestu mrtev.

Policisti so voznici zasegli vozilo, ki so ga poslali na izvedeniški pregled. Strokovni pregled so odredili tudi za voznico, v primeru katere policija vodi postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. Preiskava nesreče je še v teku, promet pa na kraju trenutno poteka izmenično enosmerno.”

Vir.

l

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.