Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V hudi nesreči v Kranju umrla kolesarka

PN 24052022

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Ob 8.30 uri se je v Kranju zgodila huda prometna nesreča, ki so jo obravnavali kranjski prometni policisti. V nesreči je po trčenju z avtomobilom umrla kolesarka. Povzročitelja, ki je trčil najprej v vozilo pred seboj, nato pa v kolesarko, je ustavil šele zid.

Povzročitelj nesreče je med vožnjo po mestni ulici dohitel avtomobil pred seboj in vanj trčil, zatem pa po odboju na drugi strani ceste zadel še kolesarko, ki je zaradi poškodb na kraju umrla. Ustavil se je po trčenju v stanovanjsko hišo. Preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju je bil negativen, odrejen je bil še strokovni pregled. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost in nesrečo z znaki kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa, sporočajo s PU Kranj. Za žrtev nesreče je bila odrejena obdukcija, avtomobil pa zasežen zaradi nadaljnjega postopka. 

Zaradi nesreče je bila cesta štiri ure zaprta.

Letos so gorenjski policisti v prometu obravnavali štiri smrti udeležencev. V Gorenji vasi je umrl voznik, ki je zapeljal s ceste. Obstaja možnost, da je bila smrt posledica zdravstvenega stanja. Postopek je še odprt. V drugi nesreči je voznik v Škofji Loki trčil v parkirano tovorno prikolico in na kraju umrl. Tudi v tem primeru je bila odrejena obdukcija. Tretja nesreča pa se je pred kratkim zgodila na glavni cesti Tržič–Podtabor, kjer je voznik umrl po padcu iz vozila in prevračanju. Med vožnjo ni bil pripet. Policisti znova pozivajo k varni in previdni udeležbi v prometu, saj imajo na cesti lahko že majhne napake hude posledice.”

Vir.

l

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.