Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Naša ekipa čista nula, čista vest ponovno v akciji med mladimi na Paradi ljubljanskih maturantov 2022

Maturantska parada_20052022 (2)

Danes smo udeležili težko pričakovanega dogodka, ki smo ga vsi mladi pogrešali, to je Parada ljubljnaskih maturantov, ki se je vrnila dveh letih premora zaradi epidemije.. Tokrat v organizaciji Dijaška skupnost Ljubljana – DSL v sodelovanju z MO Ljubljana in ŠOU v Ljubljani.

Danes smo nagovarjali vse aktivne udeležence v prometu – voznike, kolesarje, voznike skirojev, pešce… In nagradili tiste odgovorne 0,0. Ostalim pa polagamo na srce, da načrtujejo varen odhod domov in se s tem približujejo Viziji NIČ – nič smrtnih žrtev in težko poškodovanih na naših cestah.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal:

0,0 mg/L23%
do 0,24 mg/L40%
med 0,24 in 0,52 mg/L23%
nad 0,52 mg/L14%

Sicer pa so bili mladi tistega dne v veliki večini (73%) prisotni kot pešči oz. potniki v avtu/avtobusu in le redki vozniki avtomobila, kolesa ali skiroja. Vsem, ki so “napihali” nad zakonsko določeno mejo za t.i. mlade voznike, smo jih seveda opozorili na nevarnosti in zakonska določila ter ga spodbudili, da ne vozi in naj uporabi drugo prevozno sredstvo (taxi, javni potniški promet … ) oziroma prepusti ključe prijatelju, ki ni pil alkohola.

Iskrena hvala vsem partnerjem, ki omogočajo izvedbo projekta.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.