Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Naša ekipa čista nula, čista vest ponovno v akciji med mladimi na Paradi ljubljanskih maturantov 2022

Maturantska parada_20052022 (2)

Danes smo udeležili težko pričakovanega dogodka, ki smo ga vsi mladi pogrešali, to je Parada ljubljnaskih maturantov, ki se je vrnila dveh letih premora zaradi epidemije.. Tokrat v organizaciji Dijaška skupnost Ljubljana – DSL v sodelovanju z MO Ljubljana in ŠOU v Ljubljani.

Danes smo nagovarjali vse aktivne udeležence v prometu – voznike, kolesarje, voznike skirojev, pešce… In nagradili tiste odgovorne 0,0. Ostalim pa polagamo na srce, da načrtujejo varen odhod domov in se s tem približujejo Viziji NIČ – nič smrtnih žrtev in težko poškodovanih na naših cestah.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal:

0,0 mg/L23%
do 0,24 mg/L40%
med 0,24 in 0,52 mg/L23%
nad 0,52 mg/L14%

Sicer pa so bili mladi tistega dne v veliki večini (73%) prisotni kot pešči oz. potniki v avtu/avtobusu in le redki vozniki avtomobila, kolesa ali skiroja. Vsem, ki so “napihali” nad zakonsko določeno mejo za t.i. mlade voznike, smo jih seveda opozorili na nevarnosti in zakonska določila ter ga spodbudili, da ne vozi in naj uporabi drugo prevozno sredstvo (taxi, javni potniški promet … ) oziroma prepusti ključe prijatelju, ki ni pil alkohola.

Iskrena hvala vsem partnerjem, ki omogočajo izvedbo projekta.