Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Prva 3D zebra v MO Maribor

MO MB_3D zebra (6)

Včeraj je bila v uporabo predana prva 3D-zebra v Mestni občini Maribor, inovativni prehod za pešce za varnost najranljivejših v prometu.

Dogodek ob predaji nove 3D-zebre v Mariboru so s svojim nastopom popestrili otroci iz Osnovne šole Kamnica in raper Trkaj, pridobitev pa je pozdravil tudi Tomaž Čeplak, ravnatelj OŠ Kamnica, ki je ob predaji 3D-zebre povedal: »Varnost v prometu je eden izmed temeljnih življenjskih načel s katerimi želimo spodbuditi k razumnim dejanjem. Na šoli z različnimi dejanji in predavanji in v sodelovanju s Policijo in predvsem z lastnim zgledom pokažemo otrokom kako biti varen in kako se obnašati v cestnem prometu. Izredno sem vesel, da smo z glasovi krajanov uspeli pridobiti ta 3D prehod za pešce.«

Iz Mestne občine Maribor je prisotne pozdravil dr. Samo Peter Medved, na dogodku pa sta bila tudi član uprave Generali zavarovalnica Mitja Feri in Robert Štaba iz Zavoda Varna Pot. Z umeščanjem inovativnih tridimenzionalnih prehodov za pešce, 3D-zeber, želimo v območjih umirjenega prometa zmanjšati število žrtev in voznike spodbuditi k dodatnemu zmanjšanju hitrosti ter večji pazljivosti. Umeščanje 3D-zeber je del akcije “Varno ima vedno prav“, za manj žrtev med najranljivejšimi udeleženci v prometu.