Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Prva 3D zebra v MO Maribor

MO MB_3D zebra (6)

Včeraj je bila v uporabo predana prva 3D-zebra v Mestni občini Maribor, inovativni prehod za pešce za varnost najranljivejših v prometu.

Dogodek ob predaji nove 3D-zebre v Mariboru so s svojim nastopom popestrili otroci iz Osnovne šole Kamnica in raper Trkaj, pridobitev pa je pozdravil tudi Tomaž Čeplak, ravnatelj OŠ Kamnica, ki je ob predaji 3D-zebre povedal: »Varnost v prometu je eden izmed temeljnih življenjskih načel s katerimi želimo spodbuditi k razumnim dejanjem. Na šoli z različnimi dejanji in predavanji in v sodelovanju s Policijo in predvsem z lastnim zgledom pokažemo otrokom kako biti varen in kako se obnašati v cestnem prometu. Izredno sem vesel, da smo z glasovi krajanov uspeli pridobiti ta 3D prehod za pešce.«

Iz Mestne občine Maribor je prisotne pozdravil dr. Samo Peter Medved, na dogodku pa sta bila tudi član uprave Generali zavarovalnica Mitja Feri in Robert Štaba iz Zavoda Varna Pot. Z umeščanjem inovativnih tridimenzionalnih prehodov za pešce, 3D-zeber, želimo v območjih umirjenega prometa zmanjšati število žrtev in voznike spodbuditi k dodatnemu zmanjšanju hitrosti ter večji pazljivosti. Umeščanje 3D-zeber je del akcije “Varno ima vedno prav“, za manj žrtev med najranljivejšimi udeleženci v prometu.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.