Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Vilko zasijal na potepu na OŠ Grm

Vilko_OŠ Grm NM 10052022 (9)

Danes smo obiskali najmaljše učence OŠ Grm z igrano predstavo Vilko zasije na potepu, ki na zabaven način osvetli pravila o varni mobilnosti. S pomočjo prometnih likov so otroci spoznavali pomembnost uporabe kresničke in drugih odsevnih elementov v prometu. S pomočjo dialogov in pesmi predstava otroke spodbudi k varnemu vedenju v prometu.

Ob Vilkotovem potepu po Malem mestu so otroci spoznavali prometne znake kot so semafor, STOP znak, znak za omejitev hitrosti in znak za prehod za pešce. Vilkotu so pomagali spoznati tudi pomembnost uporabe kresničke in drugih odsevnih elementov v prometu. Saj moramo biti kot pešci v prometu vedno VIDNI IN PREVIDNI.


Vabljeni, da si pogledate nabor naših programov v naši NOVI BROŠURI.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.