Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V nesreči v občini Škofja Loka umrla ena oseba

PN 05052022

Spletni medij 24ur.com poroča:

“V Podpulfrci v občini Škofja Loka se je zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Voznik avtomobila je trčil v tovorno prikolico, ki je bila parkirana ob vozišču.

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da se je ob 9. uri v Podpulfrci v občini Škofja Loka zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Kot piše na spletni strani, se je osebno vozilo zaletelo v zadnji del tovornega vozila. Pri tem je ena oseba ostala ukleščena v vozilu. Osebo so s tehničnim posegom iz vozila rešili gasilci, a ji žal ni bilo več pomoči in je na kraju nesreče umrla.

Nesrečo so potrdili tudi na PU Kranj, kjer so zapisali, da je voznik osebnega vozila trčil v tovorno prikolico, ki je bila parkirana ob vozišču. “Voznik je umrl na kraju. V vozilu je bil sam. Odrejena je bila obdukcija,” so dodali gorenjski policisti.”

Vir.

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.