Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Izjemen obisk Čiste nule, čiste vesti na Slovenskem festivalu vin v Cankarjevem domu

ČNČV Slovenski vinski festival 22042022 (6)

Okoli 130 razstavljavljalcev vin se je pod okriljem Proeventove organizacije Slovenskega festivala vin predstavilo v Cankarjevem domu. Na povabilo organizatorja smo se z aktivnostmi #cistanulacistavest z obiskivalci družili tudi mi.

Zagotovo preko 2000 obiskovalcev je obiskalo tudi naš prostor z alkotesti, nagradami Generali zavarovalnice in podporo Ministrstva za zdravje, Mestna občina Ljubljana, Agencija za varnost prometa in Policije. Tudi sami smo bili presenečeni nad sprejemom in zainteresiranostjo, ki so jo obiskovalci izkazali, še največ pa povedo same izjave:


“Vedel sem, kam grem, zato sem prišel z busom, bi pa vseeno ‘pihal’, da vidim in spoznam, kdaj je preveč za vožnjo.”

Tomaž iz Ljubljane

“Ma da pridete tudi k nam ko imamo prireditve, žal nimamo mestnih avtobusov in zato ljudje kar sedejo za volan, četudi so pili. No meni je pokazalo 0.26, malo bom počakal, spil še nekaj vode, kavo pol pa domov.”

Andrej iz Brd

“Tu smo cela štajerska klapa s kombijem, mal bomo ‘zaružili’ vidim pa po rezultatu 1.12, da se me kar hitro prime… hvala bogu za našega treznega šoferja.”

Meta iz Maribora


Tako smo opravili v 2 dneh 1246 alkotestov, najvišji rezulatat obiskivalca je bil 1.35, sicer pa je bilo 52% vseh preizkusov pod dovoljeno mejo 0.24 mg/L.
Kar pa je spodbudnega, da so udeleženci sami ali pa njihovi prijatelji zatrdili, da za volan zagotovo ne bodo šli. Tako je tudi nas namen desežen… še en korak več k ozaveščanju in Viziji NIČ.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.