Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Varnost EU cest – prioriteta naslednjega desetletja

Board Meeting 12042022

Včeraj je potekala seja upravnega odbora EuroRAP, katerega član je Robert Štaba. Člani so vsebinsko obravnavali prispevek programa EuroRAP na standardizacijo in ocene varnosti ter s tem višanjem standardov varnosti EU cest. Kot pomemben del so izpostavili tudi spodbujanje nacionalnih deležnikov k preverjanju ocene varnosti kolesarskih stez cycleRAP. Izzivi, ki jih prinašajo nove IT in umetna inteligenca izražajo le priložnosti, ki jih lahko izpostavimo kot uresničevanje Vizije NIČ, je bila rdeča nit razprave. Za vse članice EuroRAP in tudi za nas pa prihaja vesela novica po Covid ukrepih, torej generalna skupščina EuroRAP članic maja 2022 v Lipici, kar se posebej izkazuje pozornost naši državi, glede na zadnje poročilo EU o stanju cest 2019-2021.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.