Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Odgovor političnih strank na podano Oceno varnosti cest v EU 2019-2021 – odgovori in zaveza za prihodnost

ODGOVORI STRANK(2)

Podana Ocena varnosti EU cest 2019-2022 za Slovenijo ni velik kompliment in nedvomno predstavlja velik izziv za v prihodnje. Če se želimo odmakniti z dna lestvice, potrebujemo dosedanjim rešitvam in sistemu, pomagati narediti korak naprej v strokovnih, merljivih in kvalitetnih ukrepih. Nekaj njih, smo strnili v 20 predlogov in jih posredovali političnim strankam, ki bodo nedvomno oblikovale novo vlado in s tem imele vzvod za ustvarjanje, kreiranje in izvajanje učinkovite politike varne mobilnosti v Sloveniji. Svoj pogled ali predlog so strnili v naslednjih odgovorih:

GIBANJE SVOBODA Odgovor tukaj.
LMŠ Odgovor tukaj.
LEVICA Odgovor tukaj.
NSI Odgovor tukaj.
NAŠA PRIHODNOST IN DOBRA DRŽAVA Odgovor tukaj.
NAŠA DEŽELA Odgovor tukaj.
PIRATSKA STRANKA Odgovor tukaj.
POVEŽIMO SLOVENIJO Odgovor tukaj.
RESNICA Odgovor tukaj.
SD Odgovor tukaj.
SDS Odgovor tukaj.
VESNA ZELENA STRANKA Odgovor tukaj.

Po sestavi nove vlade in pri vsebini nove Re NPVCP 2023-2032 (trenutna Re NPVCP 2011-2022) bomo zasledovali vsebinske opredelitve ter cilj posameznih političnih strank in primerjavo ukrepov najbolj varnih držav EU. 

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.