Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Za posledicami prometne nesreče pri Lahovčah umrl voznik osebnega vozila

PN 16032022

Spletni medij RTVSLO poroča:

“Na cesti med Nasovčami in Lahovčami se je 16. marca zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi vozniki treh osebnih vozil. Eden izmed udeležencev, 41-letni voznik, je za posledicami nesreče v soboto umrl.

Po do zdaj zbranih obvestilih se je prometna nesreča zgodila, ker je voznik, ki je vozil proti Lahovčam, zaradi neprilagojene hitrosti na koncu ovinka zapeljal na nasprotno stran ceste in čelno trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti.

V odpadle dele vozil je trčil še voznik, ki je pripeljal za vozilom slednjega. Pri tem sta se prvi udeleženec lažje, povzročitelj pa huje telesno poškodovala.

Njega so s helikopterjem pripeljali v UKC Ljubljana, kjer je za posledicami nesreče v soboto umrl, so sporočili s PU-ja Ljubljana.”

Vir.

k

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.