Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Vizija NIČ na 6. nacionalni konferenci o trajnostni mobilnosti

6. nacionalna konferenca o trajnostni mobilnosti v vzgoji in izobraževanju_23032022 (7)

Okoli 200 slušateljev na 6. nacionalni konferenci o trajnostni mobilnosti v vzgoji in izobraževanju so pozdravili:

  • dr. Vinko Logaj, diektor ZRSŠ
  • Damir Orehovec, državni sekretar na MIZŠ
  • Darko Trajanov, generalni direktor Direktorata za trajnostno mobilnost in prometno politiko, MZI
  • Jože Hribar, direktor AVP

Plenarni del predavanj je odprla mag. Violeta Bulc, nekdanja komisarka za promet, ki je orisala in predstavila globalne, EU in nacionalne elemente trajnostne in varne mobilnosti.

V nadaljevanju so slušatelji v skupinah sodelovali na delavnicah v razpravah povezanih z varno mobilnostjo. Robert Štaba, predsednik ZVP, je vodstvenim in strokovnim delavcem v VIZ predstavil tematiko Uresničevanje Vizije NIČ v vzgoji in izobraževanju.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.