Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči na štajerski avtocesti umrl potnik v kombiju

2A6428E6-9122-4CBA-82A2-8A78ED286960

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Na štajerski avtocesti se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba, 10 pa je bilo poškodovanih. Voznik, ki je v kombiju prevažal nezakonite prebežnike, je po trčenju peš pobegnil s kraja prometne nesreče in ga še iščejo.

Prometna nesreča se je zgodila nekaj čez polnoč na štajerski avtocesti med Tepanjami in Dramljami v občini Slovenske Konjice v smeri proti Ljubljani. Nesrečo je povzročil voznik kombiniranega vozila. Ta je namreč zapeljal v desno, zunaj vozišča, na kovinsko ograjo, vozilo se je nato večkrat prevrnilo. 

Voznik je po trčenju peš pobegnil s kraja prometne nesreče, Policija ga še išče.

V prometni nesreči je ena oseba umrla, dva sta se hudo poškodovala, ostali pa lažje, so sporočili s Policijske uprave Celje.

V tovornem delu vozila je voznik prevažal 11 nezakonitih prebežnikov, po prvih podatkih državljane Indije, Sirije in Afganistana.

Več podrobnosti o prometni nesreči bodo po zbranih obvestilih s Policije sporočili v prihodnjih dneh.

Na kraju so posredovali tudi gasilci PGD Slovenske Konjice in Zreče, ki so zavarovali kraj, odklopili akumulator in nudili prvo pomoč poškodovanim. Poškodovance so na kraju oskrbeli reševalci NMP, nato pa so jih odpeljali v Splošno bolnišnico Celje in UKC Maribor.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.