Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Varno ima vedno prav tudi v letu 2022 – tokrat šteje tudi vaš glas

Napovednik dodatne 3D zebre-1200x6282

3D zebre sporočajo: »Ponovno smo z vami in med vami«. Projekt Varno ima vedno prav se je lani začel v  Ljubljani, Ptuju, Velenju, letos pa se mu pridružuje še sedem občin: Črnomelj, Kobarid, Kranj, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto, Piran.

Letošnja novost je, da lokacijo lahko pomagate izbrati tudi vi in si prislužite nagrado Generali zavarovalnice:

Za dodatno spodbujanje in izbiro prave lokacije, pa vas bodo nagovarjali tudi po radijskih frekvencah Radia Aktual.

Predlogi lokacij s strani občin so v bližini vrtcev in šol, kar predstavlja korak več k zagotavljanju varnosti ranljivejših udeležencev v prometu na eni strani ter spodbuda z naše strani, da se v prihodnje 3D zebra spremeni v območje umirjenega prometa. Infrastrukturnemu ukrepu, pa v letošnjem letu zavarovalnica Generali podarja še izobraževalne vsebine Živimo Vizijo NIČ, namenjene najmlajšim. Naši moderatorji se že veselijo! 

Tako, sedaj pa prispevajte svoj delček k uresničevanju Vizije NIČ tudi VI.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.