Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči na primorski avtocesti umrl sopotnik v osebnem avtomobilu

PN 24022022

Spletni medij novice.svet24 poroča:

“Na primorski avtocesti med Ravbarkomando in Uncem se je malo po 7. uri zgodila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila ena oseba. Promet.si Ogled kraja nesreče je še vedno v teku.

Po navedbah koprskih policistov je 34-letni voznik osebnega avtomobila Renault Twingo z veliko hitrostjo trčil v zadnji del tovornega vozila, od koder je njegovo vozilo odbilo v še eno osebno vozilo in nato v obdojno ograjo avtoceste. Voznik se je v nesreči hudo poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v ljubljanski klinični center. Njegov 64-letni sopotnik, sicer slovenski državljan, je umrl na kraju nesreče. Ostali udeleženci so jo odnesli brez poškodb.

Ogled kraja nesreče je še vedno v teku, na kraju pa sta prisotna tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Avtocesta je zaradi opravljanja ogleda in reševanja na tem mestu trenutno zaprta. Obvoz je urejen po stari cesti Postojna – Unec. Promet skozi Postojno urejajo policisti, promet poteka počasi, nastajajo tudi zastoji. Policisti svetujejo previdno in strpno vožnjo.”

Vir.