Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči na primorski avtocesti umrl sopotnik v osebnem avtomobilu

PN 24022022

Spletni medij novice.svet24 poroča:

“Na primorski avtocesti med Ravbarkomando in Uncem se je malo po 7. uri zgodila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila ena oseba. Promet.si Ogled kraja nesreče je še vedno v teku.

Po navedbah koprskih policistov je 34-letni voznik osebnega avtomobila Renault Twingo z veliko hitrostjo trčil v zadnji del tovornega vozila, od koder je njegovo vozilo odbilo v še eno osebno vozilo in nato v obdojno ograjo avtoceste. Voznik se je v nesreči hudo poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v ljubljanski klinični center. Njegov 64-letni sopotnik, sicer slovenski državljan, je umrl na kraju nesreče. Ostali udeleženci so jo odnesli brez poškodb.

Ogled kraja nesreče je še vedno v teku, na kraju pa sta prisotna tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Avtocesta je zaradi opravljanja ogleda in reševanja na tem mestu trenutno zaprta. Obvoz je urejen po stari cesti Postojna – Unec. Promet skozi Postojno urejajo policisti, promet poteka počasi, nastajajo tudi zastoji. Policisti svetujejo previdno in strpno vožnjo.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.