Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Ministrstvo za zdravje: Predstavitve programov – JR za varovanje in krepitev zdravja do leta 2022

zdrava povezava_mz

Danes in jutri se udeležujemo online dogodka Ministrstva za zdravje, namenjega predstavitvi programov – JR za varovanje in krepitev zdravja do leta 2022, kjer predstavljamo program Varna mobilnost brez alkohola in prepovedanih substanc, s katerim želimo spodbuditi diskusijo in informirati tako mladostnike kot tudi odrasle o nevarnostih vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih substanc, o vplivu obeh na naše zaznavanje, reakcije, obnašanje in konec koncev tudi zdravje in življenje. Osnovni namen aktivnosti je tako spodbujanje primernega odnosa in odgovornosti do alkohola, prepovedanih substanc ter zmanjšanje števila voznikov ali drugih aktivnih udeležencev v cestnem prometu.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.