Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Najranljivejš udeleženci v cestnem prometu – pešci

IMG_0228

Področje najranljivejših udeležencev v cestnem prometu, kamor pešci nedvomno sodijo zahteva permanentne aktivnosti za izboljšanje aktivne in pasivne varnosti.

Nedvomno je podatek Agencije za varnost prometa, da med umrlimi pešci v temnem delu dneva že vrsto let niti enega z aktivno rabo odsevnih teles , skrb zbujajoč. Na eni strani gre za majhen korak, ki ga v samozaščitnem ravnanju sami lahko storimo, na drugi pa vprašanje zakaj pri toliko podarjenih kresničk, odsevnih trakov in akcij, slednja ne spodbudijo ustrezna ravnanja pri ljudeh?

Oboje nas spodbuja, da bomo v okviru naših aktivnosti še več pozornosti namenili pri izvajanju delavnic za vse starostne skupine.

Veseli pa smo, da bomo tudi v letošnjem letu skupaj z 7 lokalnimi skupnostmi ob podpori pobudnika Generali zavarovalnice nadaljevali s vseobsegajočim pojektom Varno ima vedno prav – 3D zebre. Gre za umestitev 3D prehodov za pešce, kjer bodo lokalne skupnosti nedvomno nadgradile površine v območja umirjenega prometa ali cone 30. V bližnjih vrtcih in šolah bomo izvedli naše delavnice, Generali pa z širšo medijsko kampanjo ter s pesmijo reperja Trkaja poskrbela, da bo tematika odzvanjala med vsemi nami.