Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Najranljivejš udeleženci v cestnem prometu – pešci

IMG_0228

Področje najranljivejših udeležencev v cestnem prometu, kamor pešci nedvomno sodijo zahteva permanentne aktivnosti za izboljšanje aktivne in pasivne varnosti.

Nedvomno je podatek Agencije za varnost prometa, da med umrlimi pešci v temnem delu dneva že vrsto let niti enega z aktivno rabo odsevnih teles , skrb zbujajoč. Na eni strani gre za majhen korak, ki ga v samozaščitnem ravnanju sami lahko storimo, na drugi pa vprašanje zakaj pri toliko podarjenih kresničk, odsevnih trakov in akcij, slednja ne spodbudijo ustrezna ravnanja pri ljudeh?

Oboje nas spodbuja, da bomo v okviru naših aktivnosti še več pozornosti namenili pri izvajanju delavnic za vse starostne skupine.

Veseli pa smo, da bomo tudi v letošnjem letu skupaj z 7 lokalnimi skupnostmi ob podpori pobudnika Generali zavarovalnice nadaljevali s vseobsegajočim pojektom Varno ima vedno prav – 3D zebre. Gre za umestitev 3D prehodov za pešce, kjer bodo lokalne skupnosti nedvomno nadgradile površine v območja umirjenega prometa ali cone 30. V bližnjih vrtcih in šolah bomo izvedli naše delavnice, Generali pa z širšo medijsko kampanjo ter s pesmijo reperja Trkaja poskrbela, da bo tematika odzvanjala med vsemi nami.


PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.