Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Začetek akcije za večjo varnost pešcev Bodi viden – bodi previden!

pešec2

Danes se začenja nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev #BodiVidenBodiPreviden, ki bo trajala do 27. februarja in jo skupaj s Policijo koordinira Agencija za varnost prometa.

V letu 2021 beležimo več prometnih nesreč z udeležbo pešcev kot v letu 2020 (439) in manj kot leta 2019 (647). Pešci so bili leta 2021 udeleženi v 548 prometnih nesrečah, kar je za četrtino več kot leto poprej. V petletnem obdobju se je število prometnih nesreč z udeležbo pešcev zmanjšalo za 13 %. Umrlo je 15 pešcev (7 v letu 2020, 15 v letu 2019). Delež umrlih pešcev med vsemi umrlimi v prometnih nesrečah znaša 13 %. Skoraj polovica umrlih je bila starejših od 55 let (4 od 55-64 let in 3 starejši od 65 let). Žal pa beležimo tudi smrtno žrtev med najmlajšimi (otrok do 7 let).

Vir: Policija

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.