Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Na Šmartinski cesti avtobus trčil v kolesarja

kolo-na tleh-ikona

SPletni medij 24ur.com poroča:

“V nesreči na Šmartinski cesti pri križišču s severno obvoznico sta bila udeležena voznik avtobusa in kolesar, so sporočili iz PU Ljubljana. Ob trku avtobusa s kolesarjem je slednjega vrglo izven vozišča. Reševalci so ga prepeljali v UKC Ljubljana, njegovo življenje je ogroženo.

Do nesreče je prišlo včeraj okoli 20. ure. Policisti so ugotovili, da je voznik avtobusa pripeljal iz smeri Šmartnega proti centru mesta, kjer je dohitel kolesarja, ki je bil oblečen v temna oblačila in je vozil ob desni strane ceste ter trčil vanj. Kolesarja je nato odbilo v desno izven vozišča, kjer je hudo poškodovan obležal. 

Na kraj so prihiteli reševalci, ki so ga prepeljali v UKC Ljubljana, njegovo življenje je ogroženo. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin prometne nesreče in bodo o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti obvestili pristojno tožilstvo.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.