Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Danes so na žalost slovenske ceste terjale kar dve življenji

PN 18012022

Spletni medij 24ur.com poroča o dveh smrtnih prometnih nesrečah:

“Ljubljanski policisti so sporočili, da je v prometni nesreči na cesti med Hotičem in Litijo umrl voznik osebnega vozila. 23-letnik je umrl na kraju nesreče. Celjski policisti so sporočili, da je cesta življenje vzela tudi v občini Šentjur.

Nekaj po 12. uri so bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti med Hotičem in Litijo, v kateri je umrl voznik osebnega vozila, so sporočili s PU Ljubljana. Po do sedaj znanih podatkih se je prometna nesreča zgodila, ker je voznik, ki je vozil v smeri  Litije, pri Zgornjem Logu zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal desno in trčil v robnik, nato pa še v odbojno ograjo.

Po trčenju je vozilo odbilo nazaj na vozišče, kjer je na nasprotni strani ceste znova trčilo v odbojno ograjo, nato pa na nasprotni strani ceste v kombi voznika, ki je pravilno vozil v smeri Hotiča, ter nato še v podporni zid železniške proge. 

23-letni voznik osebnega vozila se je v nesreči tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Udeleženi 38-letni voznik je bil lažje poškodovan. Policisti so opravil ogled, o vseh ugotovitvah in okoliščinah nesreče pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so sporočili s PU Ljubljana.

Prometna nesreča s smrtnim izidom tudi na območju Bohorja

Nekaj pred 19. uro pa so bili celjski policisti obveščeni o hujši prometni nesreči, ki se je zgodila na območju Doropolja – Planina pri Sevnici, občina Šentjur. Na kraj so napotili policiste, reševalce in gasilce. Policisti so na kraju ugotovili, da je v prometni nesreči udeležen voznik osebnega vozila, ki je na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrl, sopotnik v vozilu pa je telesno poškodovan. Ogled kraja prometne nesreče še poteka, več podrobnosti o prometni nesreči bodo sporočili jutri.”

Vir.

l

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.