Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Danes so na žalost slovenske ceste terjale kar dve življenji

PN 18012022

Spletni medij 24ur.com poroča o dveh smrtnih prometnih nesrečah:

“Ljubljanski policisti so sporočili, da je v prometni nesreči na cesti med Hotičem in Litijo umrl voznik osebnega vozila. 23-letnik je umrl na kraju nesreče. Celjski policisti so sporočili, da je cesta življenje vzela tudi v občini Šentjur.

Nekaj po 12. uri so bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti med Hotičem in Litijo, v kateri je umrl voznik osebnega vozila, so sporočili s PU Ljubljana. Po do sedaj znanih podatkih se je prometna nesreča zgodila, ker je voznik, ki je vozil v smeri  Litije, pri Zgornjem Logu zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal desno in trčil v robnik, nato pa še v odbojno ograjo.

Po trčenju je vozilo odbilo nazaj na vozišče, kjer je na nasprotni strani ceste znova trčilo v odbojno ograjo, nato pa na nasprotni strani ceste v kombi voznika, ki je pravilno vozil v smeri Hotiča, ter nato še v podporni zid železniške proge. 

23-letni voznik osebnega vozila se je v nesreči tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Udeleženi 38-letni voznik je bil lažje poškodovan. Policisti so opravil ogled, o vseh ugotovitvah in okoliščinah nesreče pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so sporočili s PU Ljubljana.

Prometna nesreča s smrtnim izidom tudi na območju Bohorja

Nekaj pred 19. uro pa so bili celjski policisti obveščeni o hujši prometni nesreči, ki se je zgodila na območju Doropolja – Planina pri Sevnici, občina Šentjur. Na kraj so napotili policiste, reševalce in gasilce. Policisti so na kraju ugotovili, da je v prometni nesreči udeležen voznik osebnega vozila, ki je na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrl, sopotnik v vozilu pa je telesno poškodovan. Ogled kraja prometne nesreče še poteka, več podrobnosti o prometni nesreči bodo sporočili jutri.”

Vir.

l

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.