Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Med prehitevanjem trčil v 62-letnega motorista, ki je utrpel hude poškodbe

motor

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Izven naselja Podsabotin v Goriških Brdih je bil huje poškodovan 62-letni italijanski voznik motornega kolesa. Vanj je trčil voznik avtomobila, 62-letnik je drsel po travnati bankini v dolžini slabih trideset metrov.  Utrpel je poškodbe hrbtenice.

Včeraj nekaj pred 16. uro je bila Policija obveščena o prometni nesreči na regionalni cesti izven naselja Podsabotin (Občina Brda), v kateri je bil huje poškodovan 62-letni italijanski voznik motornega kolesa.

44-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti iz Solkana proti naselju Gonjače. Med vožnjo na omenjeni relaciji je izven naselja Podsabotin na ravnem delu ceste začel prehitevati pred njim vozeče neznano vozilo v času, ko ga je že prehiteval 62–letni voznik motornega kolesa,  državljan Italije. Voznik avtomobila je z levim bokom svojega vozila trčil v desni bok motornega kolesa, ki ga je odbilo v levo na  travnato  bankino  ob  levem  robu  vozišča,  kjer  je  62-letni italijanski  motorist  izgubil  ravnotežje na motornem kolesu in posledično padel na desni bok ter drsel po travnati bankini v dolžini slabih trideset metrov.  

V  prometni  nesreči  je  motorist utrpel predvidoma hude telesne  poškodbe  (poškodba  hrbtenice),  na kraju so mu prvo pomoč nudili reševalci  NMP  ZD  Nova  Gorica.  Po  nudeni zdravniški oskrbi na kraju so poškodovanca  z  reševalnim  vozilom  odpeljali  na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v sosednjo Gorico (Italija).

Pomoč  policistom  in reševalcem na kraju so nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova  Gorica. O prometni nesreči so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico okrožnega sodišča  in  državno  tožilstvo  v Novi Gorici). Policisti Postaje prometne policije Nova bodo 44-letnega  povzročitelja  prometne  nezgode kazensko ovadili  na  okrožno  državno  tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega  dejanja  povzročitve  prometne nesreče iz malomarnosti (po prvem odstavku 323. člena KZ-1).”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.