Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

O mobitelu in drugih motilcih v prometu v naših delavnicah na Planet TV

Planet 18 10012022_PG

Včeraj se je pričela nacionalna preventivna akcija »Varno brez telefona v prometu«, ki jo koordinira Agencija za varnost prometa v času od 10. do 23. januarja 2022.

V času akcije bo Policija nadzirala uporabo mobilnih telefonov in drugih naprav ter opreme (tablic, prenosnih računalnikov, slušalk), ki motijo voznikovo vidno in slušno zaznavanje ali možnost obvladovanja vozila. Poleg tega bodo pozorni tudi na druge prekrške, predvsem tiste, povezani z izpostavljenimi udeleženci v prometu, pešci, kolesarji. Pridružujemo se pozivu AVP in Policije: »Klic, sporočilo, všeček ali objava na družbenih omrežjih naj počakajo. Za volanom ne bodite za ekranom, v prometu ne bodite na spletu!«

Tematika motilcev v prometu je pomemben člen tudi naših interaktivnih izobraževalno-preventivnih delavnic zv0zi in 5xSTOP je kul, ki jih izvajamo v razredih 3. VIO v OŠ in v gimnazijah ter srednjih šolah. Kako potekajo in kako se mladi odzivajo, je v odaji Planet 18 na Planet TV včeraj predstavila naša moderatorka in ambasadorka Pia Golob.