Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pri omejitvi 110 vozil 206 km/h in si prislužil 1200 evrov kazni

24ur 04012022

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Štiri ure nadzora in 52 prehitrih voznikov – to je bilanca nedeljske policijske akcije na pomurski avtocesti. Kar trije so si z divjanjem prislužili 1200 evrov globe in devet kazenskih točk. Med njimi je izstopal voznik osebnega avtomobila, ki mu je radar nameril hitrost 206 kilometrov na uro, kar je skoraj 100 km/h več od najvišje dovoljene hitrosti.

Policisti so v nedeljo na pomurski avtocesti v zgolj štiriurnem poostrenem nadzoru zaznali kar 52 prekoračitev hitrosti. Med kršitelji je izstopal voznik osebnega vozila, pri katerem se je merilec ustavil pri 206 kilometrih na uro. Ob tem naj spomnimo, da je najvišja dovoljena hitrost na omenjeni avtocesti 110 km/h. 

Prehitremu vozniku so izrekli globo 1200 evrov in ji dodali še devet kazenskih točk. Enako kazen sta dobila še dva voznika, ki sta hitrost prav tako prekoračila za več kot 60 km/h, je sporočila predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš. Vsem trem so ponudili tudi elektronski alkotest, ki pa ni pokazal prisotnosti alkohola. 

“Na avtocestah je hitrost pogosto zelo velika in je tesno povezana z najhujšimi posledicami, ki nastanejo ob prometni nesreči, zato svetujemo, vozite previdno in v skladu s prometnimi predpisi,” je zaključila Suzana Rauš.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.