Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

77-letnik, udeležen v prometni nesreči pred tednom dni, umrl v bolnišnici

PN 22122021

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Iz UKC Maribor so sporočili, da je 77-letni voznik osebnega vozila, ki se je 22. decembra huje poškodoval v prometni nesreči v okolici Majšperka, zaradi posledic nesreče umrl v bolnišnici.

Prometna nesreča III. kategorije se je zgodila v okolici Majšperka, ko je voznik na cesti med naseljem Trnovec in Sestržami v blagem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas in z vozišča zapeljal v zemljo. Vozilo se je prevrnilo in obstalo na kolesih, so sporočili s PU Maribor. 

Kot še pojasnjujejo mariborski policisti, gre za 23. smrtno žrtev na cestah PU Maribor. V primerljivem obdobju lani je umrlo 15 oseb.”

Vir

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.