Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči hudo poškodovana osemletnica, Policija poziva očividce

24ur-16122021

Spletni medij 24ur.com poroča:

“V naselju Paka pri Velenju se je zgodila prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami, v kateri sta bila udeležena osemletna peška in neznani voznik osebnega avtomobila. Policisti pozivajo neznanega voznika in vse morebitne očividce prometne nesreče, da se zaradi razjasnitev okoliščin javijo na najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko policije za nujne klice 113.

V sredo okrog 15.10 se je v naselju Paka pri Velenju zgodila prometna nesreča. Do nje je prišlo, ko je osemletna peška stekla iz dvorišča stanovanjske hiše proti cesti in stopila na cesto v trenutku, ko je iz njene leve strani pripeljal neznani voznik osebnega avtomobila temnejše rjave barve. Ko je voznik opazil peško, je pričel zavirati, vendar je kljub temu prišlo do trčenja.  

Po nesreči je voznik ustavil in skušal pomagati ponesrečeni, se pogovarjal z njenimi starši, nato pa odpeljal iz kraja nesreče. Policisti neznanega  voznika in vse morebitne očividce omenjene prometne nesreče pozivajo, da se zaradi razjasnitev okoliščin javijo na najbližjo policijsko postajo ali  pokličejo na telefonsko številko Policije za nujne klice 113.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.