Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Je umetna inteligenca v mobilnosti pretirano hvaljena?

AI-mobility

Vstopili smo v novo obdobje. Izzivi hitre urbanizacije po vsem svetu v kombinaciji z okoljskimi vprašanji, ki vodijo v nove oblike mobilnosti. Nove tehnologije ponujajo rešitve, ki preoblikujejo mobilnost.

Včeraj je Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna pot, sodeloval na okrogli mizi v pogovoru Je umetna inteligenca v mobilnosti pretirano hvaljena? v pogovoru z:

  • Luka Bradeško, izvršni direktor pri Solvesall , raziskovalec umetne inteligence na Institutu Jožef Stefan in nekdanji višji programski inženir pri Bloombergu LP
  • Aleš Lampret, vodja logistike pri Kuehne + Nagel

Pogovor je vodil prof. dr. Carsten Bartsch, podjetnik, svetovalec in akademik, ki vedno išče naslednjo večjo tehnološko motnjo.

Povezava do posnetka je na voljo tukaj.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.